Kapoenen

KAPOENEN
Welpen

WELPEN
Pioneers

PIONIERS
Jongivers

JONGGIVERS
Givers

GIVERS

De Pioniers op Paaskamp

Wout op 2018-05-21

Enkele weken geleden gingen de Pio's op paaskamp. Thomas -Steenie- Vansteenkiste bezorgde me onlangs enkele verslagen van de kinderen, een plezier om te lezen:

PAASKAMP ~ ELUISA

DAG 1 : We zijn vertrokken van het lokaal naar het station en dan heel lang op de trein naar Antwerpen en door Ian moesten we uit de bus en dan moesten we 40 MINUTEN stappen !!! En dan … eindelijk waren we er ???? .

Dan moesten we onze bedden maken, een beetje moeite maar het is gelukt! En als spel hebben we het piramidespel gespeeld en als avondspel was het sluipspel. En dan slapen, _ zzzzzzz

DAG 2 : Ik had niet zo goed geslapen maar dat is ok, de dag was goed begonnen. Het spel in de voormiddag was eerst een kamp bouwen en dan hadden we gegeten en dan begon het spel stratego maar het was wel een rode draadspel dus het begon en we waren goed bezig en mijn team was de spuiters en de andere teams waren de schellekes en de knokkers en in het midden van het spel was bijna iedereen van de schellekes bij ons in de gevangenis en op het einde waren wij gewonnen ???? en het avondspel was durverstocht en op het einde kregen we chocomelk. En dan zaten we op het einde aan het kampvuur het avondlied te zingen en dan gaan slapen.

DAG 3 : Ik heb deze keer beter geslapen en als spel in de voormiddag hebben we weer verder gespeeld aan het rode draadspel maar het was geen stratego maar tornooien en we waren super slecht !!! Maar omdat we de vorige keer hadden gewonnen waren we goed bezig. Dan hebben we gegeten en dan hadden we technieken gedaan en we mochten een tent opzetten, dat was echt leuk ???? en dan was het echt slecht weer ☹

VERSLAG PAASKAMP ~ PHAEDER

DAG 1 : We zijn aangekomen in Rijkevorsel, nu zitten we naast FC Sint-Jozef. We hebben onze matjes klaargelegd en speelden voetbal : FC Sint-Pol vs FC Sint-Jozef en we speelden het piramidespel en sluiptocht.

DAG 2 : We speelden stratego dat het rode draadspel startte. 3 teams : de knokkers, spuiters en schellekes. De spuiters zijn zeer stom want ze hielden me eeuwig gevangen, het avondspel was durverstocht. Er waren sommige mensen verdwaald, daarna kregen we chocomelk rond het kampvuur en we zongen het avondlied.

DAG 3 : We speelden een minigame tornooi voor het rode draadspel, daarna leerden we verschillende technieken.

PAASKAMP ~ BASTIAAN DESCHEPPER

Ik ben Bastiaan Deschepper,

DAG 1 : We kwamen van de bus en we moesten nog 3 kwartier stappen ☹ maar we zijn er geraakt en dan in de avond hebben we tegen FC Jozef gespeeld en we hebben ook piramidespel gespeeld.

DAG 2 : Het was heel moeilijk om te kunnen opstaan, maar ik ben er uit geraakt. We begonnen met een kamp te bouwen, het was mega cool. Daarna hebben we stratego gespeeld. Als avondspel was het durverstocht ☹.

DAG 3 : Het was techniekendag. We moesten sjoren, morse, een tent opzetten, hout kappen en vuur maken. We hebben ook tornooitjes gespeeld, mega cool. We hebben veel bijgeleerd vandaag.

PAASKAMP 2-4-’18 6-4-’18 ~ SARA

Ik ben Sara, maar dat moest je helemaal niet weten. Tot nu toe vind ik het paaskamp leuk. Toen we naar het terrein moesten stappen was het een beetje vermoeiend maar dat duurde niet zo heel lang en dan hebben we piramidespel gespeeld en ik stond op het einde helemaal beneden. SLECHT! In de avond hebben we sluipspel gespeeld.

De volgende dag hebben we in de ochtend een kamp gebouwd voor het rode draadspel. In de namiddag hebben we stratego gespeeld. In de avond was het durverstocht. Sommige kinderen hebben Pepijn geskipt, ocharme! Er was een kampvuur. We kregen chocomelk en dan ben ik gaan slapen.

De volgende dag hebben we eerst voetbal gespeeld, ook drie op een rij en daarna trekkerke. In d namiddag hebben we technieken gedaan : vuur maken, sjorren, tenten opzetten en morse. Het begon te regenen. Ik vraag me af wat het avondspel is.

THE END ! !

Terug naar blog

Facebook | Youtube