Kapoenen

KAPOENEN
Welpen

WELPEN
Pioneers

PIONIERS
Jongivers

JONGGIVERS
Givers

GIVERS

Interfestum

Pierre Lagae op 2013-12-27

De kerstmaaltijden liggen nog vers op onze maag, de kerstverpakkingen zorgen voor een overvolle papiermand en de kerstboom ziet er nu nog even frisgroen uit als toen we hem plaatsten. Afkicken van kerst doen we traditioneel tijdens de meest romantische tijd van het jaar: het interfestum. Het liefst van al zitten we voor de open haard met een warm drankje en wat zachte achtergrondmuziek om onze spijsvertering te helpen dat laatste stukje kerststronk af te handelen. Een beetje sneeuw zou die sfeer overigens terecht nog wat knusser maken. Nu goed, een mens kan niet alles willen. Toch is het niet allemaal peis en vree: het interfestum biedt ons immers slechts een kleine week om alles en iedereen opnieuw klaar te stomen voor de aftrap van het nieuwe jaar.

Wat gebeurt er dan in tussentijd met uw scouts en haar leiding? Wel, in de eerste plaats gaat het scoutsleven gewoon door. Begin december vierden we de belofte van onze tweedejaarsleiding en vorige week vertrokken pioniers, jonggivers en givers op kerstkamp. Dat is trouwens traditioneel een erg speciaal kamp, zo rond de eindejaarsfeesten. Iedereen ziet een beetje af van het gure weer, maar voor de rest is het genieten van de unieke kerstsfeer die de kids/pubers volledig op hun eigen manier invullen. De heerlijke kerstmaaltijd, de cadeautjes en het feestje zijn daarbij een niet te verwaarlozen factor.

Maar, al denken we er niet graag aan, ook de examens staan voor de deur. Daarom volgen in januari avondvergaderingen en mag u zich al eens verwachten aan een doorgedraaide en dolenthousiaste leidingsploeg die net iets teveel nood heeft aan een avondje afleiding. Want eerlijk gezegd: op die momenten is scouts voor ons ook een echte uitlaatklep. Toch gaan we daar nog eventjes niet teveel aan denken. Binnen een handvol dagen zwaaien we 2013 immers uit, en dat doen we al ettelijke jaren allen tezamen in onze leidingsbar, het liefst van al nog samen met leiding van de ons naburige jeugdbewegingen en met onze oud-strijders.

Sint-Pol wenst u dan ook een niet te evenaren eindejaarsperiode, een stressloos interfestum en een prachtig 2014! Dat uw aller dromen mogen uitkomen en, om toch even naar onszelf te kijken, dat de scouts ook volgend jaar dezelfde positieve lijn mag aanhouden.

Terug naar blog

Facebook | Youtube