Kapoenen

KAPOENEN
Welpen

WELPEN
Pioneers

PIONIERS
Jongivers

JONGGIVERS
Givers

GIVERS

Op de rode loper naar Eetfestijn

Pierre Lagae op 2014-03-10

"Wat een massa volk!", moet ook u gedacht hebben bij aankomst op ons jaarlijkse eetfestijn. Vreemd genoeg gaan de wachtrijen wel degelijk een stuk sneller vooruit dan vroeger en krijgt u aldus de traditionele portie stoverij met frietjes vlot op uw bord geserveerd. En ach, moest die gezellige drukte achterwege blijven zou u zich ook vragen stellen, toch? Want gezellig, ja dat was het zeker. De kaarsen aan onze glamoureuze ingang brandden de hele avond van nieuwsgierigheid: wie zou er allemaal de rode loper bewandelen? Enkel echte sterren krijgen immers die eer, en zo wilden wij u dan ook behandelen. Een avond in het licht van de spotlights, maar des te meer in functie van uw entertainment en niet in het minst dat van uw kinderen. Op die manier kregen zowel u als wij eens de kans om een gezicht te plakken op personages van verhalen waarin vaak talloze nobele onbekenden de hoofdrol spelen.

Een manier om elkaar beter te leren kennen en een ideaal moment voor u om te ontdekken welke fratsen die scoutsers nu eigenlijk allemaal uitsteken. Vrij veel, zo zal u ongetwijfeld opgemerkt hebben bij het zien van de foto's en filmpjes. Die visuele hoogstandjes leken bij wijlen trouwens professioneel geregisseerd en gemonteerd: iets waar we onze leiding uitvoerig voor willen bedanken! Nog een specialleke dit jaar: het dessertbuffet ten voordele van het buitenlands kamp van onze givers. En dat draaide als een leeuw in een kooi! De bakkoorts van onze givers (en hun ouders?) in combinatie met uw enthousiasme om het gevarieerde aanbod duchtig te inspecteren en uiteindelijk radicaal uw 'goesting' de overhand te laten nemen, bracht alvast een aardige duit op voor onze oudste tak.

Laten we tenslotte vooral niet vergeten onze werkbijen te bedanken. De givers die u gedurende de hele avond bedienden en tevens de afwas voor hun rekening namen, onze frietenbakkers, het comité eetfestijn en bij uitbreiding de hele leidingsploeg, en tenslotte u. Want zonder publiek, geen evenement!

O ja: neem zeker eens een kijkje in onze Sint-Pol Videozone op Youtube, hier komen alle filmpjes (ook die van eetfestijn) online!

Terug naar blog

Facebook | Youtube