Kapoenen

KAPOENEN
Welpen

WELPEN
Pioneers

PIONIERS
Jongivers

JONGGIVERS
Givers

GIVERS

Daar is de zomer!

Pierre Lagae op 2014-06-22

De laatste vergaderingen zijn achter de rug en ook de examenperiode loopt op zijn laatste pootjes. Dat kan maar één ding betekenen: groot kamp komt eraan! Maar gezien het al een poosje geleden is sinds ons vorige blogbericht: eerst een vooral een kleine bloemlezing van wat er de voorbije maanden allemaal aan de gang geweest is. Want al snel na het eetfestijn volgde voor alle takken het paaskamp: net als alle andere kampen uniek in zijn soort. Bij de jongste takken durft de paashaas al eens kwistig met zijn eitjes in het rond strooien en onze oudere leden beleven meestal ook een specialleke. Hetzij in de vorm van een trektocht, hetzij als een soort mini groot kamp.

Zeker in het geval van de givers nam het paaskamp dit jaar die vorm aan: zij vertrekken deze zomer namelijk op buitenlands kamp (dat doen ze om de drie jaar). Op paaskamp vinden dan een aantal activiteiten plaats die in het buitenland moeilijk te organiseren zijn, zoals overlife, guerilla dropping of kookwedstrijd. Dit jaar gaat de reis overigens richting Pyreneeën en Barcelona, een trip van goed twee weken die de givers dankzij hun inspanningen doorheen het jaar gedeeltelijk zelf bekostigen! Nu goed, buitenland of binnenland: groot kamp is voor iedereeen de apotheose van een ongetwijfeld intensief scoutsjaar. De kers op een taart die elke tak al een jaarlang aan het voorbakken is tot een delicieus dessert.

Volgende week dus geen vergaderingen, maar dat betekent niet dat alles stilvalt. De camion zal weldra moeten ingeladen worden en daarna trekken we samen (met uitzondering van de giverleiding die dan al op het vliegtuig zit met de givers) op voorkamp om daar ons terrein voor te bereiden op een maandje Ardennenscouts! Alweer iets om naar uit te kijken dus, en zo blijven we lekker bezig...

Terug naar blog

Facebook | Youtube