Kapoenen

KAPOENEN
Welpen

WELPEN
Pioneers

PIONIERS
Jongivers

JONGGIVERS
Givers

GIVERS

Paaskamp Welpen

Welpenleiding op 2019-04-30

Dag 1 We zijn net aangekomen op het terrein, het was een mooie plaats met een kampvuurkring! ’s Avonds hebben we een durverstocht gedaan, het was geen enge tocht. Op dinsdag hebben we een ontbijtquiz gedaan waar we de antwoorden op moesten schrijven. Met die antwoorden kregen we punten en zo konden we ons eigen ontbijt kopen.
Lees verder...


Een gedicht van Wannes voor de leiding

Welpenleiding op 2019-04-30

De leiding is super leuk zeker geen sigaretten peuk Alles is nice ze luisteren naar slice and dice Altijd leuke spelletjes en geen domme relletjes Het is chil en geen gegil De leiding is erbij nu zijn we blij!!!! Soms zijn er pestkoppen ^maar dat wordt opgelost Het eten is niet altijd lekker maar we hebben wel een kost Soms liggen ze te slapen en kom ik mee slapen Ze geven soms comentaar samen met een gebaar Ze vinden dat stom maar ik ben niet dom Maar je moet gewoon flink zijn dan is alles fijn Akela laat soms een scheet met zijn dikke reet Maar ik vind het oke want ik ben geen pépé Mang is soms lui slapen op zijn trui Ik slaap dan mee het is oke Tabaqui is gerepen ik heb hem begrepen Kaa is een meisje een pratend prijsje Rikki is dat ook een grappig spook hati is een olifant en is super leuk Chuchu is hetzelfde en heeft nooit jeuk hij draagt een bril en is chill je raadt het aan zijn bil


Lees verder...


Literaire pio's op kerstkamp

Maxim op 2019-02-11

Een scoutskamp betekent spelen, plezier maken, lachen, scheten laten en nog eens lachen. Op kerstkamp kwam er echter nog een mooi extraatje bij: toveren met pen en papier. Geniet van de doordachte woorden van de pioniers.

(Bente kon niet mee op kamp)


Liefste Bente

Je bent een chille en een lieve leidster en Levi mist zijn kleine vriendin.
Lees verder...


Overgang!

Maxim op 2018-10-02

Overgang van de kapoentjes

'Eindelijk' zullen vele kindjes en leiding gedacht hebben afgelopen zaterdag toen we het nieuwe scoutsjaar aftrapten in het Maalterpark. Het was een prachtige en zonnige dag, ideaal dus voor een klassieke overgang.
Lees verder...


De Pioniers op Paaskamp

Wout op 2018-05-21

Enkele weken geleden gingen de Pio's op paaskamp. Thomas -Steenie- Vansteenkiste bezorgde me onlangs enkele verslagen van de kinderen, een plezier om te lezen:

PAASKAMP ~ ELUISA

DAG 1 : We zijn vertrokken van het lokaal naar het station en dan heel lang op de trein naar Antwerpen en door Ian moesten we uit de bus en dan moesten we 40 MINUTEN stappen !!! En dan … eindelijk waren we er ???? .
Lees verder...


Eetfestijn 2018 - 75 Jaar Sint-Pol

Wout op 2018-03-09

Drawing

Inschrijven voor het eetfestijn!

12 september 1942, de allereerste vergadering van Scouts Sint-Paulus is een feit.
Lees verder...


Nieuw scoutsjaar '17 - '18

Marjolein op 2017-09-05

Liefste leden, Beste ouders, over enkele weken start het nieuwe scoutsjaar, hoera!

Onze overgang vindt plaats op zaterdag 30 september. Dan zullen de oudste leden van elke tak spelenderwijs de stap zetten naar een hogere leeftijdsgroep. Om 10u30 spreken we af op het lokaal en om 18u zijn we daar terug.
Lees verder...


Inschrijvingen 2017-2018

Marjolein op 2017-04-23

De inschrijvingen voor de eerstejaars kapoenen voor het jaar 2017-2018 zijn geopend. In het tabblad inschrijvingen kan u alle nodige info vinden om uw kind lid te laten worden!


Lees verder...


Inschrijving nieuwe leden

Marjolein op 2017-04-22

Vanaf 23 april, om 16u, starten de inschrijvingen. Schrijf uw kind in via het tablad info > inschrijvingen. Wacht niet te lang, de plaatsen zijn beperkt.


Lees verder...


Belofte generatie '97

Marjolein op 2017-03-28

‘Vlinders in mijn buik, mijn hart slaat op hol want ik ben verliefd op mijn scouts Sint-Pol! We hoeven waarschijnlijk niet meer uit te leggen hoeveel dit betekent. Elke kapoen, welp, pionier, jonggiver, giver, jinner en (oud)leid(st)er kan ervan meespreken: ‘Sint-pol zit in mijn hart, ook buiten de vergadering’.
Lees verder...


Bekendmaking winnaars tombola

Marjolein op 2017-02-20

Vorige zaterdag werden op ons eetfestijn de winnaars van de reuzetombola bekend gemaakt. Kocht je een lotje en kon je zaterdag niet aanwezig zijn? Of weet je niet helemaal zeker wat je gewonnen hebt? Hieronder kan je een overzicht vinden van de gelukkige winnaars. Wie zijn/haar naam in de lijst ziet staan, kan contact opnemen met de groepsleiding om zijn/haar prijs op te halen.
Lees verder...


Eetfestijn zaterdag 18 februari 2017: Schrijf je nu online in!

Marjolein op 2017-02-13

Liefste leden, Beste ouders,

We staan te springen om jullie uit te nodigen voor ons jaarlijkse eetfestijn! Over enkele dagen, op zaterdag 18 februari zijn jullie allemaal welkom voor een amusante avond met lekkere stoverij en frietjes, of een vegetarisch alternatief. Ook dit jaar ontvangen we jullie niet in de Patijntjestraat, maar wel in het IVV Sint-Vincentius, Brandweerstraat 4, vanaf 18u.
Lees verder...


Interview met de groepsleiding

Marjolein op 2016-10-17

Interview met Wout Mareen aka Spitsvondige Arasari

Met een grote glimlach en vol zelfvertrouwen komt mr. Sint-Pol naar ons toe, klaar voor het interview. De ene helft van het kersverse groepsleidingsduo komt trots, vrolijk, een beetje vermoeid (door zijn eerste week als werkmens) en ietwat nieuwsgierig over.
Lees verder...


Nieuw scoutsjaar

KJ op 2016-09-05

Liefste leden, Beste ouders, over enkele weken start het nieuwe scoutsjaar, hoera!

Onze overgang vindt plaats op zaterdag 24 september. Dan zullen de oudste leden van elke tak spelenderwijs de stap zetten naar een hogere leeftijdsgroep. Om 10u30 spreken we af op het lokaal en om 18u zijn we daar terug.
Lees verder...


Inschrijvingen 2016-2017 vanaf zondag 20 maart 2016

Pierre Lagae op 2016-02-25

Beste ouders, Liefste leden, Beste bezoeker van onze website,

Vanaf zondagavond 20 maart, 20u zetten we het inschrijvingsformulier voor nieuwe leden (geboortejaar 2010) terug online op onze website. Vanaf dan is het mogelijk om eerstejaar kapoentjes voor komend scoutsjaar 2016-2017 in te schrijven.
Lees verder...


Eetfestijn zaterdag 27 februari 2016: Schrijf je nu online in!

Pierre Lagae op 2016-02-03

Liefste leden, Beste ouders,

We staan te springen om jullie uit te nodigen voor ons jaarlijkse eetfestijn! Op zaterdag 27 februari zijn jullie allemaal welkom voor een amusante avond met lekkere stoverij en frietjes, of een vegetarisch alternatief. Dit jaar ontvangen we jullie niet in de Patijntjestraat, maar wel in het IVV Sint-Vincentius, Brandweerstraat 4, vanaf 18u.
Lees verder...


Koekenslag: bestel nu!

Pierre Lagae op 2015-11-18

Liefste leden, Beste ouders,

Op zaterdag 28 november organiseren we onze jaarlijkse koekenslag! Ook nu is het mogelijk om op voorhand koekenpakketten te bestellen. Daarvoor kan je gebruik maken van ons online bestelformulier.
Lees verder...


Steekkaart online: hoe vul ik die in?

Pierre Lagae op 2015-10-15

Liefste leden,
Beste ouders,

We stappen dit jaar over op de digitale versie van de individuele steekkaart. Zo hoef je die maar één keer in te vullen (en eventueel later aan te passen), gaan de gegevens niet verloren en wordt er geen papier verspilt. Het invullen van de inviduele steekkaart is verplicht en van belang voor onze werking, om te weten waar de leiding op moet letten tijdens vergaderingen en kampen, en om in orde te zijn met de verzekering.
Lees verder...


Scoutsjaar 2015-2016

Pierre Lagae op 2015-09-15

Liefste leden, Beste ouders,

Het schooljaar is net afgetrapt en ook wij beginnen stilaan warm te lopen. Daarom geven we al een aantal belangrijke data mee die jullie alvast in de agenda kunnen zetten!

Onze overgang vindt dit jaar plaats op zaterdag 10 oktober.
Lees verder...


Eetfestijn 2015: Schrijf je nu in!

Pierre Lagae op 2015-03-02

Beste leden, ouders, grootouders, oud-leden en oud-leiding, vrienden en sympathisanten,

Na het overdonderend succes van vorig jaar, kunnen we niet anders dan onze traditie verderzetten. Daarom maken wij u graag opnieuw warm voor een van onze vaste waarden: Het Eetfestijn!

Het aloude recept blijft bewaard: wij zorgen voor frieten met stoverij of een vegetarisch alternatief aan een democratische prijs en een gezellige inrichting om zo een avond te creëren vol sfeer en ambiance.
Lees verder...


Inschrijvingen scoutsjaar 2015-2016

Pierre Lagae op 2015-02-24

Beste bezoeker,

op zondag 29 maart 2015 om 20u wordt het invulformulier opnieuw online geplaatst. Vanaf dan is het mogelijk om nieuwe leden in te schrijven voor volgend jaar.

Met vriendelijke scoutsgroeten, De groepsleiding


Lees verder...


Ledenstop geboortejaar 2004

Pierre Lagae op 2014-12-01

Met spijt in het hart moeten we u meedelen dat er ook voor geboortejaar 2004 een ledenstop wordt ingesteld. De stop voor generaties 2005, 2006, 2007 en 2008 blijft gelden.

Deze maatregel wordt genomen in functie van een goede werking. We zijn er zeker van dat u bij de SIK, Glimlach, Sint-Barbara of Sint-Petrus wel nog een plaatsje kunt vinden!

Hopelijk wordt de honger naar scouts op die manier toch nog gestild.
Lees verder...


29 november: koekenslag!

Pierre Lagae op 2014-11-22

Op zaterdag 29 november is het weer zover: onze jaarlijkse koekenslag! We bieden een pakket aan met 10 overheerlijke Lotuskoeken voor 5 euro. Bestellen kan tot 28 november via ons handige online formulier online invulformulier of door een mailtje te sturen naar koekenslag@sint-pol.
Lees verder...


Nieuwe datum eetfestijn: 28 maart 2015

Pierre Lagae op 2014-10-16

Liefste leden en ouders,

Door omstandigheden hebben we de datum van ons eetfestijn moeten veranderen naar 28 maart, in plaats van 28 februari.

Dit betekent ook dat onze ouder- en ledenactiviteit zal wisselen van plaats en dus doorgaat op 28 februari.
Lees verder...


18 oktober: ODA

Pierre Lagae op 2014-10-13

Beste ouders, Liefste leden,

Het is weer zover, onze OpenDeurAvond (ODA) komt eraan! Op zaterdag 18 oktober zetten we voor iedereen ons poortje open.

Dit jaar zetten we in op de scoutikoze sfeer van weleer, het belooft dus een gezellige boel te worden! Iedereen is welkom vanaf 19u, het programma vind je hieronder.
Lees verder...


4 oktober: overgang!

Pierre Lagae op 2014-09-08

Liefste leden en ouders,

De kids zijn ondertussen al een weekje naar school en hun leiding is druk bezig met de voorbereiding van het nieuwe jaar. Een zaterdag zonder scouts voelt toch altijd een beetje onwennig: daar willen we zo snel mogelijk wat aan doen!

Op zaterdag 4 oktober vindt onze jaarlijkse overgang plaats: een dag vol avontuur, afscheid en verwelkoming.
Lees verder...


Ledenstop generaties 2005, 2006, 2007 en 2008

Pierre Lagae op 2014-09-08

Met spijt in het hart moeten we u meedelen dat er een ledenstop wordt ingesteld voor de generaties 2005, 2006, 2007 en 2008.

Deze maatregel wordt genomen in functie van een goede werking. We zijn er zeker van dat u bij de SIK, Glimlach, Sint-Barbara of Sint-Petrus wel nog een plaatsje kunt vinden!

Hopelijk wordt de honger naar scouts op die manier toch nog gestild.
Lees verder...


Daar is de zomer!

Pierre Lagae op 2014-06-22

De laatste vergaderingen zijn achter de rug en ook de examenperiode loopt op zijn laatste pootjes. Dat kan maar één ding betekenen: groot kamp komt eraan! Maar gezien het al een poosje geleden is sinds ons vorige blogbericht: eerst een vooral een kleine bloemlezing van wat er de voorbije maanden allemaal aan de gang geweest is.
Lees verder...


Op de rode loper naar Eetfestijn

Pierre Lagae op 2014-03-10

"Wat een massa volk!", moet ook u gedacht hebben bij aankomst op ons jaarlijkse eetfestijn. Vreemd genoeg gaan de wachtrijen wel degelijk een stuk sneller vooruit dan vroeger en krijgt u aldus de traditionele portie stoverij met frietjes vlot op uw bord geserveerd. En ach, moest die gezellige drukte achterwege blijven zou u zich ook vragen stellen, toch? Want gezellig, ja dat was het zeker.
Lees verder...


Interfestum

Pierre Lagae op 2013-12-27

De kerstmaaltijden liggen nog vers op onze maag, de kerstverpakkingen zorgen voor een overvolle papiermand en de kerstboom ziet er nu nog even frisgroen uit als toen we hem plaatsten. Afkicken van kerst doen we traditioneel tijdens de meest romantische tijd van het jaar: het interfestum.
Lees verder...

Facebook | Youtube