Kapoenen

KAPOENEN
Welpen

WELPEN
Pioneers

PIONIERS
Jongivers

JONGGIVERS
Givers

GIVERS

Welpen

De welpentak is hoogstwaarschijnlijk de actiefste tak van Sint-Paulus. Wat wil je anders met zo'n bende enthousiaste leden tussen acht en elf jaar oud? Als welpenleiding willen we daar zo goed mogelijk op inspelen, met spannende bosspelen en prikkelende stadsactiviteiten.

Wil je ook eens komen proberen? Stuur dan gerust een mailtje naar welpenleiding@sint-pol.be In ons welpen-infoboekje vind je alvast wat extra informatie (zie onderaan de pagina).

1. De vergadering

De vergadering gaat door op zaterdag in ons lokaal, Lostraat 26, 9000 Gent, van 14.15u tot 17u30. We voorzien elke week een vieruurtje en vragen dus om zelf geen snoep of drank mee te brengen. Ook waardevolle voorwerpen laat je best thuis.

Wanneer de leiding moet studeren zullen er avondvergaderingen gepland worden van 17u30 tot 19u30. Dit laten we natuurlijk tijdig weten via de maandbrief.

Tenslotte vragen we ook om de welp bij aanvang van de vergadering af te zetten in het welpenlokaal of bij een welpenleid(st)er.

2. Welpenwet

De welpenwet wordt door de welpen aangeleerd wanneer ze hun belofte doen en dient voor de rest van hun welpencarrière gekend te zijn.

Een welp volgt de oude wolf, Een welp is moedig en houdt vol

3. Contact

Kan je niet naar de vergadering komen of heb je een vraag voor de welpenleiding? Stuur dan gerust een mailtje naar welpenleiding@sint-pol.be.

4. Uniform

Normaliter dragen de welpen een groene wollen pull, verkrijgbaar bij Hopper. De productie van deze pull is echter stopgezet. Omdat wij toch een eigen welpenuniform verkiezen hebben we zelf een trui ontworpen, die verkrijgbaar is op ons lokaal in de Lostraat. Indien je toch in het bezit bent van een groene wollen Hopper pull, mag deze uiteraard verder gedragen worden.

Op de trui komen ook een aantal tekentjes (zie tekening onderaan):

1. groepslintje:  rechtermouw
2. groepsschildje: onder het groepslintje op rechtermouw
3. jaarkenteken (enkel van dit jaar): vooraan op rechterborst
4. belofteteken (niet voor welpen zonder das): vooraan op linkerborst
5. takschildje (groene vliegers):  linkermouw
6. nestdriehoekje met de kleur van het nest: onder het takschildje op linkermouw

Extra: welpen die gids of ondergids zijn, hebben respectievelijk twee en één gele lintjes horizontaal onder het nestdriehoekje.

Tenslotte dragen de welpen een groene korte broek (niet per se van de Hopper winkel) en een Sint-Pol das (pas na de belofte, verkrijgbaar op ons lokaal). Wanneer het zou gaan vriezen tijdens de wintermaanden is een groene lange broek uiteraard wel toegelaten.

5. Infoboekje

Facebook | Youtube