Kapoenen

KAPOENEN
Welpen

WELPEN
Pioneers

PIONIERS
Jongivers

JONGGIVERS
Givers

GIVERS

Pioniers

Dat hervormingen hip, cool en in de mode zijn, leest u dagelijks in de krant. De leidingsploeg van scouts Sint-Paulus besliste daarom een paar jaar geleden om binnen de eigen groep een belangrijke hervorming door te voeren. Vanaf scoutsjaar 2013-2014 kregen we er een extra tak bij: de PIONIERS. Bij de Pioniers combineren we het beste van de Jonggivers en de Welpen. De leuke speelse spelletjes van de Welpen en de stoere technieken van de Jonggivers: een ideale mix voor een onvergetelijk jaar!

De leiding heeft hiervoor gekozen omdat het jaar na jaar duidelijker wordt: takken met 60 leden is voor niemand een meerwaarde. Niet voor de leden zelf: het aantal spelen voor zulke grote groepen is beperkt. Niet voor de leiding: bewaar maar eens het overzicht over zo’n groep. En om toch zoveel mogelijk kinderen mee te laten genieten van onze heerlijke groep, hebben we voor deze oplossing gekozen.

1. Vergadering

Tenzij anders vermeld op de maandbrief starten de vergaderingen elke zaterdag om 14u en eindigen om 18u op het lokaal. Tijdens de examens van de leiding worden deze uren verschoven naar de avond, van 17u30 tot 19u30.

In de loop van het jaar gaan we er ook eens met de fiets op uit trekken. Om jullie veilighed zo goed mogelijk te garanderen gaan we op enkele regels zeer streng zijn:

  1. het dragen van een helm is verplicht, je kan er zelf een meenemen of je mag er een lenen vanop het lokaal
  2. een fluovestje is eveneens verplicht, opnieuw kan je er een lenen van ons
  3. de fiets moet volledig in orde zijn: de remmen en lichten moeten werken, de banden opgepompt en de ketting gesmeerd

Tenslotte nog dit: volgende zaken laten jullie liever thuis: snoep, drank, messen, gsm's en andere waardevolle voorwerpen.

2. Pionierswet

De pionierswet dient gekend te zijn doorheen het hele jaar.

P ittig zijn we wel.
I mmer streven we naar ons doel.
O ns uit het veld laten slaan doen we niet.
N iemand laten we aan zijn lot over.
I ntensief spelen en ontdekken is ons motto.
E fficiënt trekken we erop uit.
R espectvol en eerbiedig springen we om met de mens en het materiaal.
S amen varen we dezelfde koers.

3. Contact

Kan je er niet bij zijn op een vergadering of wil je een vraag stellen aan de pionierleiding? Stuur dan gerust een mailtje naar pionierleiding@sint-pol.be.

4. Uniform

Bij de pioniers dragen we een hemd, een korte groene broek en een das. Enkel als het vriest mogen jullie een lange groene broek dragen.

Facebook | Youtube